Algemene voorwaarden fotograaf

Als zelfstandig fotograaf kunnen wij het ons heel goed voorstellen dat u zich het liefst bezighoudt met uw passie. Echter, wanneer steeds meer mensen gebruik willen maken van uw diensten, is het handig om eens goed over een aantal zaken na te gaan denken. Zo is het, om zorgeloos te kunnen blijven fotograferen, handig dat u te allen tijde voorbereid bent op eventuele onvoorziene omstandigheden.​ Om u beter te beschermen tegen eventuele onvoorziene omstandigheden en ervoor te zorgen dat u niet elke keer aparte voorwaarden hoeft aan te maken per opdracht, is het laten opstellen van algemene voorwaarden als fotograaf essentieel. Zo kunt u bij de volgende fotoshoot simpelweg verwijzen naar de algemene voorwaarden die specifiek zijn opgesteld voor uw bedrijfsvoering. Hierdoor hoeft u niet elke keer individueel met elke klant of opdrachtgever de voorwaarden te bespreken en overeenkomen, maar heeft u het in één overzichtelijk document vastgelegd.

Algemene voorwaarden laten opstellen voor fotograaf

Bij ons kiest u voor de kwaliteit van optimaal maatwerk, speciaal voor uw specifieke dienstverlening als fotograaf opgesteld door een daarin gespecialiseerde jurist. Wij geloven niet in contractgeneratoren, maar in persoonlijke aandacht voor uw bedrijfsvoering als fotograaf bij het opstellen van uw algemene voorwaarden. Voor het opstellen van uw algemene voorwaarden hanteren we een vaste en scherpe prijs. Daarbij ontvangt u gratis extra services.

Kies voor de kwaliteit van ècht maatwerk + extra services. Vaste prijs: 299,-*

 • Optimaal maatwerk dat exact aansluit op uw bedrijfsvoering en wensen;
 • Op te stellen door een in het contractenrecht gespecialiseerde jurist (meester in de rechten);
 • Vaste prijs: € 299,-* (excl. btw);
 • Direct contact met de jurist die uw algemene voorwaarden opstelt;
 • Efficiënte intake, per e-mail of telefonisch;
 • Levering meestal binnen 5 dagen;
 • Inclusief toelichting en instructie Naast uw algemene voorwaarden ontvangt u een toelichting en instructie. Belangrijk is uiteraard dat u weet hoe u uw algemene voorwaarden moet hanteren om ze van toepassing te laten zijn en op welke andere zaken u moet letten bij het gebruik van uw algemene voorwaarden.;
 • Inclusief onbeperkt aantal revisierondesDoor onze nauwkeurige aanpak en meer dan 10 jaar ervaring in het opstellen van algemene voorwaarden en contracten, is vrijwel elke eerste levering meteen volledig naar wens van onze opdrachtgevers, waardoor we zonder extra kosten, onbeperkte revisierondes kunnen aanbieden. Wij bieden dan ook een 100% tevredenheidsgarantie.;
 • Inclusief adviesverleningWanneer u in de toekomst advies nodig hebt dat verband houdt met uw algemene voorwaarden, kunt u altijd contact opnemen voor kosteloze behandeling van uw vraagstuk.;
 • Inclusief nazorgBij toekomstige geschillen met klanten/opdrachtgevers, kunt u altijd contact opnemen voor kosteloze behandeling van uw vraagstuk. Ook aanpassing van uw algemene voorwaarden als gevolg van kleine toekomstige veranderingen in uw bedrijfsvoering, worden kosteloos verwerkt. Bij ons kiest u dus voor optimale service voor een eenmalige vaste prijs.;
 • Achteraf betalen.

* Vraag een vrijblijvende offerte aan

In uitzonderlijke gevallen hanteren wij een hoger tarief voor fotografen die erg uitgebreide algemene voorwaarden nodig hebben. Vraag voor het opstellen van uw algemene voorwaarden daarom altijd eerst een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier op deze pagina, of neem telefonisch 085-4012440, via WhatsApp of de chat contact met ons op.

Direct meer informatie? Bel meteen met 085-4012440

Nauwkeurige intake

Voor het opstellen van correcte algemene voorwaarden voor fotografie, is een volledig inzicht nodig in het dienstenaanbod, alsook de handelswijze van de betreffende onderneming. Alleen dan kunnen de juiste aansprakelijkheidsbeperkingen en overige contractuele afspraken correct in de algemene voorwaarden worden opgenomen. Bij de keuze van een juridisch adviesbureau voor het opstellen van uw algemene voorwaarden, is het daarom raadzaam te letten op de wijze waarop en nauwkeurigheid waarmee de intake plaatsvindt. In kwaliteit zit wel degelijk verschil.

Met meer dan tien jaar ervaring met het opstellen van algemene voorwaarden voor fotografen, verrichten wij op basis van de door u bij de offerteaanvraag verstrekte informatie en/of het vermelde op uw website, zorgvuldig vooronderzoek naar de specifieke bedrijfsvoering van uw onderneming. Naar aanleiding van dit vooronderzoek inventariseren we welke verdere informatie we van u nodig hebben om uw algemene voorwaarden op te stellen. U ontvangt daarvoor vervolgens een speciaal voor u opgestelde klantspecifieke vragenlijst. Deze vragenlijst kan per e-mail worden beantwoord of telefonisch met u worden doorlopen. Dit kost doorgaans niet langer dan 30 minuten van uw tijd. Anders dan wanneer een intake plaatsvindt aan de hand van een onvoorbereid telefoongesprek of een online vragenlijst, sluiten uw algemene voorwaarden met onze werkwijze niet alleen naadloos aan op de specifieke bedrijfsvoering als fotograaf en eigen wensen, maar weet u ook zeker dat u tegenover uw klanten aan alle wettelijke eisen voldoet.

Laat u kosteloos en vrijblijvend overtuigen

Om u te overtuigen van onze nauwkeurige werkwijze en het belang van zorgvuldig vooronderzoek bij het opstellen van de algemene voorwaarden voor uw fotografiediensten, kunnen we dit vooronderzoek vrijblijvend en kosteloos verrichten, mits u uw zakelijke e-mailadres opgeeft bij uw offerteaanvraag via het contactformulier hieronder. U ontvangt de vragenlijst dan samen met de offerte.

algemene voorwaarden opstellen

Starter? Heb ik nog meer documenten nodig?

Bent u starter en vraag u zich af of u naast algemene voorwaarden voor een fotograaf nog meer documenten nodig hebt? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie. Wij bieden geen standaardpakketten met bijvoorbeeld algemene voorwaarden + opdrachtovereenkomst + verwerkersovereenkomst + privacy policy + disclaimer. De meeste fotografen hebben niet al deze documenten nodig. Informeer bij ons voor een eerlijk advies.

Ik wil een vrijblijvende offerte ontvangen

 • Indien u besluit van de vrijblijvende offerte gebruik te maken, bestuderen wij uw website nauwkeurig om de klantspecifieke vragenlijst op de reeds bekende informatie over uw bedrijf te laten aansluiten.
  Om u te overtuigen van onze nauwkeurige werkwijze en het belang van zorgvuldig vooronderzoek naar uw bedrijfsvoering, kunnen we dit vooronderzoek vrijblijvend en kosteloos verrichten, mits u uw zakelijke e-mailadres opgeeft. U ontvangt de klantspecifieke vragenlijst dan samen met de vrijblijvende offerte.

Onze andere diensten

Bij ons kunt u ook terecht voor het herzien of controleren van de huidige algemene voorwaarden voor uw fotografiediensten, het opstellen van maatwerkovereenkomsten, privacyverklaringen en disclaimers. Daarvoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen via het contactformulier, telefonisch (085-4012440), mail, WhatsApp of chat.

algemene voorwaarden opstellen

Wie is Maatwerk Jurist?

Wij zijn een juridisch adviesbureau dat gespecialiseerd is in het opstellen van algemene voorwaarden, overeenkomsten en andere juridische documenten, zoals disclaimers en privacyverklaringen, onder meer voor fotografen. Wij onderscheiden ons door ons volledig en nauwkeurig te verdiepen in de bedrijfsvoering van uw bedrijf en uw eigen wensen en belangen. Onze nauwkeurige werkwijze is vergelijkbaar met de traditionele werkwijze van advocatenkantoren, echter profiteert u bij ons van veel lagere tarieven. Door middel van een persoonlijke benadering stellen wij de algemene voorwaarden voor u als fotograaf op. Bovendien leveren wij kosteloos extra services. Wij staan voor helderheid en werken uitsluitend met vaste prijsafspraken. Wij leveren ècht maatwerk, opgesteld door een jurist die zich optimaal verdiept in uw bedrijfsvoering.

​(NB. Algemene voorwaarden voor fotografen worden soms ook wel “leveringsvoorwaarden”  genoemd. Dit zijn synoniemen. U hebt bijvoorbeeld niet én leveringsvoorwaarden én algemene voorwaarden nodig; het betreft slechts een onderscheid dat wordt gemaakt in het spraakgebruik.)

Wat zijn algemene voorwaarden?

Algemene voorwaarden zijn contractuele bepalingen bij de overeenkomsten die een fotograaf sluit met zijn opdrachtgevers/ klanten. Het laten opstellen van algemene voorwaarden voor uw fotografiediensten is van belang om uw onderneming te beschermen tegen aansprakelijkheid. Bovendien zijn algemene voorwaarden handig omdat u dan niet steeds met iedere individuele opdrachtgever/ klant hoeft te onderhandelen over de afspraken bij een overeenkomst.

Inhoud algemene voorwaarden fotograaf

Afhankelijk van de concrete diensten die u als fotograaf verleent, zijn relevante onderwerpen voor in algemene voorwaarden onder meer:

 • Het auteursrecht, portretrecht en gebruiksrecht;
 • De annuleringsvoorwaarden;
 • De prijs- en betalingsvoorwaarden;
 • Beperking en uitsluiting van uw aansprakelijkheid;
 • Opschorting en ontbinding van overeenkomsten.

Zijn algemene voorwaarden verplicht?

Algemene voorwaarden voor fotografen zijn niet verplicht, echter is het wel verstandig deze te hanteren om de hierboven genoemde redenen. Bovendien kan uw aansprakelijkheidsverzekeraar van u verlangen dat u algemene voorwaarden hanteert om verzekerd te zijn (tegen een voordeligere premie).

Kan ik zelf algemene voorwaarden voor fotografie opstellen?

Zonder juridische kennis is het lastig om zelf algemene voorwaarden voor een fotograaf op te stellen. Bovendien is dit onverstandig omdat u daardoor per ongeluk en onbedoeld teveel rechten aan uw opdrachtgevers / klanten toekent. Ook loopt u met het zelf opstellen van algemene voorwaarden voor uw bedrijf het risico dat uw algemene voorwaarden niet volledig zijn of niet voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, met alle risico’s van dien. Laat het opstellen van algemene voorwaarden voor fotografen daarom over aan daarin gespecialiseerde juristen.

Hoe moet ik algemene voorwaarden voor fotografie gebruiken?

De hoofdregel is dat de algemene voorwaarden vóór of bij het tot stand komen van de overeenkomst aan de opdrachtgever/ klant ter hand dienen te worden gesteld. Aan te bevelen is om in uw aanbod, zoals een offerte, te verwijzen naar de toepasselijkheid van de algemene voorwaarden van uw fotografiebedrijf en de algemene voorwaarden met het aanbod mee te leveren. Indien u een aanbod per e-mail uitbrengt, kunt u de algemene voorwaarden in een bijlage toevoegen, terwijl u in het aanbod naar de toepasselijkheid van de algemene voorwaarden verwijst. Indien u een overeenkomst of formulier laat ondertekenen, is het aan te bevelen (ook) op de overeenkomst/het formulier naar de toepasselijkheid van de algemene voorwaarden te verwijzen en, indien u uw algemene voorwaarden voor fotografie niet reeds met het aanbod hebt meegestuurd, de algemene voorwaarden met de overeenkomst/het formulier mee te leveren.