fbpx
UITSTEKEND

ZZP-contract opstellen

ZZP-contract opstellen

Wilt u een contract aangaan als of met een ZZP’er, dan is het belangrijk om de afspraken duidelijk in een ZZP-contract vast te leggen. Een ZZP-contract wordt ook wel een opdracht- of samenwerkingsovereenkomst genoemd. Het opstellen van een ZZP-contract is altijd maatwerk; de inhoud van een ZZP-contract is immers afhankelijk van de specifieke prestaties die de ZZP’er verricht en de  overige afspraken tussen de ZZP’er en opdrachtgever.

Direct laten opstellen | Optimaal maatwerk | Vaste prijs | All-in service

Op basis van uw eerste informatie over het gewenste ZZP-contract, inventariseren wij zorgvuldig welke verdere informatie we van u nodig hebben. Vervolgens hebben we telefonisch en/of per e-mail een intake met u. Met onze grondige werkwijze én onze bereidheid om optimaal mee te denken over de nodige inhoud van uw ZZP-contract, bent u zeker van een duidelijk, professioneel en volledig sluitend contract. Bovendien leveren we een All-in Service ▼

“Dagelijks werken we aan het opstellen van contracten en algemene voorwaarden. Daarbij staat maatwerk en kwaliteit hoog in het vaandel.”
Altijd een scherp tarief: Vraag offerte aan
Persoonlijk contact met uw jurist (+12 jaar ervaring)
Intake per mail en/of telefonisch
100%-tevredenheidsgarantie
Inclusief advies en nazorg
Klanten waarderen ons met een 9,6

Hoe werkt het?

 1. Vrijblijvende offerte aanvragen

  Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel 085-4012440, WhatsApp of chat.

 2. Vooronderzoek

  We zijn ongeveer 1 à  1½ uur bezig om op basis van uw eerste informatie een grondige eerste analyse van het gewenste ZZP-contract en uw situatie te maken.

 3. Klantspecifieke vragenlijst

  De resultaten van onze analyse ontvangt u binnen een werkdag per e-mail in de vorm van een klantspecifieke vragenlijst met goed doordachte vragen. In tegenstelling tot alleen een telefonische intake biedt deze werkwijze – zowel u als ons – de mogelijkheid om relevante aspecten over de vast te leggen afspraken en uw wensen goed te overdenken.

 4. Intake

  Kies voor een telefonische intake en/of intake per e-mail. Bij een telefonische intake ontzorgen we u volledig. In beide gevallen bedraagt uw tijdsbesteding vaak niet meer dan 20 tot 30 minuten.

Klanten waarderen ons met gemiddeld een 9,6.

Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact op voor een gratis adviesgesprek.

All-in Service

 • Niet helemaal tevreden? Vragen stellen en aanpassingen zoveel u wilt.
 • Is uw contract voor vaker gebruik bestemd en wilt u op langere termijn uw ZZP-contract laten aanpassen? Kleine wijzingen voeren we gratis door, zo vaak u wilt.
 • Gratis advies bij onverhoopte geschillen met uw wederpartij.

Overige informatie

 • Intake en opstellen door gespecialiseerde jurist (meester in de rechten) +12 jaar ervaring;
 • Vaste prijs. Nooit extra kosten;
 • Levering meestal binnen 5 dagen;
 • Facturering pas na levering (betalingstermijn 14 dagen);
 • Nog meer juridische documenten nodig? Bel ons voor een eerlijk advies over welke documenten u werkelijk nodig hebt.

Nauwkeurige intake ZZP-contract opstellen

Voor het opstellen van een op maat te maken ZZP-contract is een volledig inzicht nodig in de beoogde afspraken tussen de ZZP’er en opdrachtgever. Alleen dan kunnen de juiste contractuele afspraken correct in het ZZP-contract worden opgenomen. Bij de keuze van een juridisch adviesbureau voor het opstellen van uw ZZP-contract, is het daarom raadzaam te letten op de wijze waarop en nauwkeurigheid waarmee de intake plaatsvindt. In kwaliteit zit wel degelijk verschil.

Met onze jarenlange ervaring met het opstellen van ZZP-contracten, verrichten wij op basis van de in eerste instantie door u verstrekte informatie, zorgvuldig vooronderzoek naar de beoogde samenwerking tussen de ZZP’er en opdrachtgever. Naar aanleiding van dit vooronderzoek inventariseren we welke verdere informatie we van u nodig hebben om uw ZZP-contract op te stellen. U ontvangt daarvoor vervolgens een speciaal voor u opgestelde klantspecifieke vragenlijst. Deze vragenlijst kan per e-mail worden beantwoord of telefonisch met u worden doorlopen. Dit kost doorgaans niet langer dan 30 minuten van uw tijd. Anders dan wanneer een intake plaatsvindt aan de hand van een onvoorbereid telefoongesprek of een online vragenlijst, sluit uw ZZP-contract met onze werkwijze niet alleen naadloos aan op de beoogde samenwerking en uw eigen wensen, maar weet u ook zeker dat u tegenover de andere partij (de ZZP’er of opdrachtgever) en de Belastingdienst aan alle wettelijke eisen voldoet.

Inhoud van een ZZP-contract

Bij het opstellen van een ZZP-contract is het belangrijk de contractuele afspraken tussen ZZP-er en opdrachtgever duidelijk en concreet te formuleren zodat geen interpretatieruimte aanwezig is. Daar gaat het vaak mis wanneer men zonder juridische kennis een ZZP-contract opstelt. Een ZZP-contract is immers juist bedoeld om afspraken duidelijk op papier te zetten zodat geschillen worden voorkomen.

Het is belangrijk om bij het opstellen van een ZZP-contract bepalingen op te nemen over het ontbreken van een gezagsverhouding tussen de ZZP’er en de opdrachtgever. Dit om te voorkomen dat de Belastingdienst de ZZP’er als werknemer van de opdrachtgever beschouwt, met alle fiscale gevolgen van dien. Verder is het bij het opstellen van een ZZP-contract belangrijk om regels te treffen voor mogelijke situaties waartegen partijen kunnen aanlopen, bijvoorbeeld wanneer een van de partijen haar verplichtingen uit het ZZP-contract niet nakomt. Aan te bevelen is dan ook om uw ZZP-contract te laten opstellen door daarin gespecialiseerde juristen. Wij denken bij het opstellen van uw ZZP-contract optimaal mee over de relevante inhoud daarvan. Een aantal andere belangrijke onderwerpen voor in een ZZP-contract zijn:

 • De inhoud en omvang van de verplichtingen van ZZP’er en opdrachtgever;
 • De aansprakelijkheid van ZZP’er en opdrachtgever;
 • De duur, het einde en/of de opzegging van het ZZP-contract;
 • Het honorarium van de ZZP’er;
 • De betalingsvoorwaarden;
 • Indien van toepassing: Intellectueel eigendom en geheimhouding;
 • Toepasselijk recht en geschilbeslechting.