fbpx
UITSTEKEND

Agentuurovereenkomst

Agentuurovereenkomst

Een agentuurovereenkomst is een overeenkomst waarbij de zogenoemde handelsagent namens de leverancier (principaal) overeenkomsten sluit met derden. Hierbij wordt veelal een deel van de omzet van de leverancier als vergoeding verrekend. Als er geen producten of diensten worden afgenomen, dan zijn de vergoedingen vaak ook minimaal of afwezig.

Een aantal gebruikelijke bepalingen in een agentuurovereenkomst zijn, de looptijd, het verdienmodel voor de handelsagent, opzegmogelijkheden en eventuele rayonbescherming. Met behulp van een agentuurovereenkomst leggen de betrokken partijen alle gemaakte afspraken duidelijk vast.

De handelsagent verricht zijn bemiddelingsactiviteiten naar eigen inzicht en zonder toezicht of leiding van de leverancier. Dit betekent dat de handelsagent geen ondergeschikte van de leverancier is en geen sprake is van een dienstverband.

Agentuurovereenkomst laten opstellen

Gelet op de complexiteit en diversiteit van agentuurovereenkomsten, is het belangrijk dat u deze op maat laat opstellen door een daartoe gekwalificeerde jurist. Wij zijn u daarmee graag van dienst.

Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel ons voor meer informatie.