Algemene voorwaarden grafisch vormgever

Als u grafisch vormgever bent, bijvoorbeeld een webdesigner, kunnen wij ons heel goed voorstellen dat u niet meteen aan het opstellen van algemene voorwaarden denkt, maar zich het liefst bezighoudt met dat wat u het liefst doet, namelijk ontwerpen en de wereld mooier maken met uw creaties. Om dit zorgeloos te kunnen blijven doen, is het van belang om uw algemene voorwaarden goed op orde te hebben. Op deze manier dekt u zichzelf in tegen eventuele onvoorziene omstandigheden en kunt u zorgeloos blijven ondernemen. Om niet bij elke opdracht over aparte voorwaarden te hoeven onderhandelen en u in het algemeen beter te beschermen, is het verstandig om algemene voorwaarden te laten opstellen, want het ondernemen met de juiste voorwaarden werkt toch een stuk fijner. U kunt per opdracht simpelweg verwijzen naar de algemene voorwaarden die specifiek zijn opgesteld voor uw onderneming.

Algemene voorwaarden laten opstellen voor grafische vormgeving

Bij ons kiest u voor de kwaliteit van optimaal maatwerk, specifiek voor uw bedrijfsvoering opgesteld door een daarin gespecialiseerde jurist. Wij geloven niet in contractgeneratoren, maar in persoonlijke aandacht voor uw bedrijfsvoering als grafisch vormgever bij het opstellen van uw algemene voorwaarden. Voor het opstellen van uw algemene voorwaarden hanteren we een vaste en scherpe prijs. Daarbij ontvangt u gratis extra services. Met onze nauwkeurige, doch voor u snelle intake (20-30 minuten), zijn wij in staat u van het betere maatwerk te voorzien.

Kies voor de kwaliteit van ècht maatwerk + extra services. Vaste prijs: 299,-*

 • Optimaal maatwerk dat exact aansluit op uw bedrijfsvoering en wensen;
 • Op te stellen door een in het contractenrecht gespecialiseerde jurist (meester in de rechten);
 • Vaste prijs: € 299,-* (excl. btw);
 • Direct contact met de jurist die uw algemene voorwaarden opstelt;
 • Efficiënte intake, per e-mail of telefonisch;
 • Levering meestal binnen 5 dagen;
 • Inclusief toelichting en instructie Naast uw algemene voorwaarden ontvangt u een toelichting en instructie. Belangrijk is uiteraard dat u weet hoe u uw algemene voorwaarden moet hanteren om ze van toepassing te laten zijn en op welke andere zaken u moet letten bij het gebruik van uw algemene voorwaarden.;
 • Inclusief onbeperkt aantal revisierondesDoor onze nauwkeurige aanpak en meer dan 10 jaar ervaring in het opstellen van algemene voorwaarden en contracten, is vrijwel elke eerste levering meteen volledig naar wens van onze opdrachtgevers, waardoor we zonder extra kosten, onbeperkte revisierondes kunnen aanbieden. Wij bieden dan ook een 100% tevredenheidsgarantie.;
 • Inclusief adviesverleningWanneer u in de toekomst advies nodig hebt dat verband houdt met uw algemene voorwaarden, kunt u altijd contact opnemen voor kosteloze behandeling van uw vraagstuk.;
 • Inclusief nazorgBij toekomstige geschillen met klanten/opdrachtgevers, kunt u altijd contact opnemen voor kosteloze behandeling van uw vraagstuk. Ook aanpassing van uw algemene voorwaarden als gevolg van kleine toekomstige veranderingen in uw bedrijfsvoering, worden kosteloos verwerkt. Bij ons kiest u dus voor optimale service voor een eenmalige vaste prijs.;
 • Achteraf betalen.

* Vraag een vrijblijvende offerte aan

In uitzonderlijke gevallen hanteren wij een hoger tarief voor grafische vormgevers die erg uitgebreide algemene voorwaarden nodig hebben. Vraag voor het opstellen van uw algemene voorwaarden daarom altijd eerst een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier op deze pagina, of neem telefonisch 085-4012440, via WhatsApp of de chat contact met ons op.

Direct meer informatie? Bel meteen met 085-4012440

Nauwkeurige intake

Voor het opstellen van correcte algemene voorwaarden voor grafische vormgeving, is een volledig inzicht nodig in het dienstenaanbod, alsook de handelswijze van de betreffende onderneming. Alleen dan kunnen de juiste aansprakelijkheidsbeperkingen en overige contractuele afspraken correct in de algemene voorwaarden worden opgenomen. Bij de keuze van een juridisch adviesbureau voor het opstellen van uw algemene voorwaarden, is het daarom raadzaam te letten op de wijze waarop en nauwkeurigheid waarmee de intake plaatsvindt. In kwaliteit zit wel degelijk verschil.

Met meer dan tien jaar ervaring met het opstellen van algemene voorwaarden voor grafische vormgevers, verrichten wij op basis van de door u bij de offerteaanvraag verstrekte informatie en/of het vermelde op uw website, zorgvuldig vooronderzoek naar de specifieke bedrijfsvoering van uw onderneming. Naar aanleiding van dit vooronderzoek inventariseren we welke verdere informatie we van u nodig hebben om uw algemene voorwaarden op te stellen. U ontvangt daarvoor vervolgens een speciaal voor u opgestelde klantspecifieke vragenlijst. Deze vragenlijst kan per e-mail worden beantwoord of telefonisch met u worden doorlopen. Dit kost doorgaans niet langer dan 30 minuten van uw tijd. Anders dan wanneer een intake plaatsvindt aan de hand van een onvoorbereid telefoongesprek of een online vragenlijst, sluiten uw algemene voorwaarden met onze werkwijze niet alleen naadloos aan op uw specifieke bedrijfsvoering en eigen wensen, maar weet u ook zeker dat u tegenover uw opdrachtgevers/ klanten aan alle wettelijke eisen voldoet.

Laat u kosteloos en vrijblijvend overtuigen

Om u te overtuigen van onze nauwkeurige werkwijze en het belang van zorgvuldig vooronderzoek bij het opstellen van de algemene voorwaarden voor uw aanbod van grafische vormgeving, kunnen we dit vooronderzoek vrijblijvend en kosteloos verrichten, mits u uw zakelijke e-mailadres opgeeft bij uw offerteaanvraag via het contactformulier hieronder. U ontvangt de vragenlijst dan samen met de offerte.

algemene voorwaarden opstellen

Starter? Heb ik nog meer documenten nodig?

Bent u starter en vraag u zich af of u naast algemene voorwaarden voor uw grafische vormgeving nog meer documenten nodig hebt? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie. Wij bieden geen standaardpakketten met bijvoorbeeld algemene voorwaarden + opdrachtovereenkomst + verwerkersovereenkomst + privacy policy + disclaimer. De meeste ondernemingen hebben niet al deze documenten nodig. Informeer bij ons voor een eerlijk advies.

Ik wil een vrijblijvende offerte ontvangen

 • Indien u besluit van de vrijblijvende offerte gebruik te maken, bestuderen wij uw website nauwkeurig om de klantspecifieke vragenlijst op de reeds bekende informatie over uw bedrijf te laten aansluiten.
  Om u te overtuigen van onze nauwkeurige werkwijze en het belang van zorgvuldig vooronderzoek naar uw bedrijfsvoering, kunnen we dit vooronderzoek vrijblijvend en kosteloos verrichten, mits u uw zakelijke e-mailadres opgeeft. U ontvangt de klantspecifieke vragenlijst dan samen met de vrijblijvende offerte.

Er zijn diverse belangrijke onderwerpen om op te nemen in algemene voorwaarden voor grafische vormgevers, zoals:

 • Uitvoering en oplevering;
 • Klachten en correctieronden;
 • Overmacht;
 • Opschorting en ontbinding van overeenkomsten;
 • Aansprakelijkheid en vrijwaring;
 • Copyright en licenties;
 • Prijs- en betalingsvoorwaarden;
 • Bescherming van uw intellectuele eigendom en gebruiksrechten van uw klanten;
 • Annuleringsvoorwaarden.

Onze andere diensten

Bij ons kunt u ook terecht voor het herzien of controleren van de huidige algemene voorwaarden voor grafische vormgeving, het opstellen van maatwerkovereenkomsten, privacyverklaringen en disclaimers. Daarvoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen via het contactformulier, telefonisch (085-4012440), mail, WhatsApp of chat.

Wie is Maatwerk Jurist?

Wij zijn een juridisch adviesbureau dat gespecialiseerd is in het opstellen van algemene voorwaarden, overeenkomsten en andere juridische documenten, zoals disclaimers en privacyverklaringen, onder meer voor grafische vormgevers.

Wij onderscheiden ons door ons volledig en nauwkeurig te verdiepen in uw specifieke aanbod van grafische vormgeving en uw eigen wensen en belangen. Onze nauwkeurige werkwijze is vergelijkbaar met de traditionele werkwijze van advocatenkantoren, echter profiteert u bij ons van veel lagere tarieven. Door middel van een persoonlijke benadering stellen wij uw algemene voorwaarden voor grafische vormgeving op. Bovendien leveren wij gratis extra services. Wij staan voor helderheid en werken uitsluitend met vaste prijsafspraken. Wij leveren ècht maatwerk, opgesteld door een jurist die zich optimaal verdiept in uw bedrijfsvoering.

​(NB. Algemene voorwaarden voor grafische vormgeving worden soms ook wel “leveringsvoorwaarden”  genoemd. Dit zijn synoniemen. U hebt bijvoorbeeld niet én leveringsvoorwaarden én algemene voorwaarden nodig; het betreft slechts een onderscheid dat wordt gemaakt in het spraakgebruik.)

Wat zijn algemene voorwaarden?

Algemene voorwaarden zijn contractuele bepalingen bij de overeenkomsten die een grafisch vormgever sluit met zijn klanten/opdrachtgevers. Het laten opstellen van algemene voorwaarden voor grafische vormgeving is van belang om uw onderneming te beschermen tegen aansprakelijkheid. Bovendien zijn algemene voorwaarden praktisch omdat u dan niet steeds met iedere individuele klant/ opdrachtgever hoeft te onderhandelen over de afspraken bij een overeenkomst.

Zijn algemene voorwaarden voor grafische vormgeving verplicht?

Algemene voorwaarden voor een grafisch vormgever zijn niet verplicht, echter is het wel verstandig deze te hanteren om de hierboven genoemde redenen. Bovendien kan uw aansprakelijkheidsverzekeraar van u verlangen dat u algemene voorwaarden hanteert om verzekerd te zijn (tegen een voordeligere premie).

Kan ik zelf algemene voorwaarden voor grafische vormgeving opstellen?

Zonder juridische kennis is het lastig om zelf algemene voorwaarden voor bedrijf op te stellen. Bovendien is dit onverstandig omdat u daardoor per ongeluk en onbedoeld teveel rechten aan uw klanten/ opdrachtgevers toekent. Ook loopt u met het zelf opstellen van algemene voorwaarden het risico dat uw algemene voorwaarden niet volledig zijn of niet voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, met alle risico’s van dien. Laat het opstellen van algemene voorwaarden voor grafische vormgeving daarom over aan daarin gespecialiseerde juristen.

Hoe moet ik algemene voorwaarden gebruiken?

De hoofdregel is dat de algemene voorwaarden vóór of bij het tot stand komen van de overeenkomst aan de klant/  opdrachtgever ter hand dienen te worden gesteld. Aan te bevelen is om in uw aanbod, zoals een offerte, te verwijzen naar de toepasselijkheid van uw algemene voorwaarden en de algemene voorwaarden met het aanbod mee te leveren. Indien u een aanbod per e-mail uitbrengt, kunt u de algemene voorwaarden in een bijlage toevoegen, terwijl u in het aanbod naar de toepasselijkheid van de voorwaarden verwijst. Indien u een overeenkomst of formulier laat ondertekenen, is het aan te bevelen (ook) op de overeenkomst/ het formulier naar de toepasselijkheid van de algemene voorwaarden te verwijzen en, indien u de algemene voorwaarden niet reeds met het aanbod hebt meegestuurd, de algemene voorwaarden met de overeenkomst/ het formulier mee te leveren.