Distributieovereenkomst

Een distributieovereenkomst stelt u als ondernemer in staat om anderen in te schakelen bij de distributie van uw producten. In deze overeenkomst staan de afspraken en bepalingen tussen een leverancier en een wederverkoper die aangesteld wordt als distributeur.

De overeenkomst bevat belangrijke bepalingen die beide partijen in staat stellen om zorgeloos te blijven ondernemen. Hierbij kunt u denken aan wederzijdse exclusiviteit, afnameverplichtingen en de eventuele beëindigingsbedingen.

Heeft de overeenkomst betrekking op software en/of online diensten, dan spreekt men veelal van een resellerovereenkomst.

Opstellen van een distributieovereenkomst

Het laten opstellen van dit soort overeenkomsten betreft echt maatwerk. Distributieovereenkomsten worden namelijk niet door de wet beschreven en de precieze inhoud van de overeenkomsten kunnen erg divers zijn. Maatwerk Jurist is specialist op het gebied van het opstellen van op maat gemaakte overeenkomsten en is u hiermee graag van dienst. Voor een vrijblijvende prijsopgave kunt u onderstaand contactformulier invullen met een (korte) beschrijving van uw bedrijfsvoering en uw eventuele specifieke wensen. Als u akkoord gaat met de offerte, wordt een klantspecifieke vragenlijst voor u opgesteld en per mail geleverd. Deze kunt u vervolgens per e-mail of telefonisch beantwoorden.

Maak vandaag nog kennis met onze deskundige en unieke aanpak en vul onderstaand contactformulier in voor een vrijblijvende offerte of bel 085-4012440mail of gebruik de app of chat. Ook voor een gratis adviesgesprek kunt u telefonisch contact opnemen. ​Lees onder het contactformulier meer informatie over de inhoud van distributieovereenkomsten.

Inhoud

Ondanks het maatwerkkarakter van dit soort overeenkomsten, behandelen de meeste distributieovereenkomsten in elk geval de volgende onderwerpen:

  • Duur van de overeenkomst;
  • Afnameverplichtingen;
  • Eventuele exclusiviteit;
  • Eventuele promotieverplichtingen;
  • Beëindigingsbedingen.

Verschil agentuurovereenkomst en distributieovereenkomst

Het grote verschil met een agentuurovereenkomst is dat bij laatstbedoelde overeenkomsten een handelsagent overeenkomsten tot stand brengt tussen de leverancier en afnemers. Bij een distributieovereenkomst worden de producten direct vanaf de leverancier gekocht en de distributeur verhandelt deze vervolgens voor eigen rekening en risico. Wilt u meer weten over een agentuurovereenkomst of kunnen wij u verder ergens mee assisteren, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Waarom Maatwerk Jurist?

  • Volledig op maat opgesteld door een daartoe gekwalificeerde jurist (meester in de rechten) met meer dan 10 jaar ervaring;
  • Betaal pas achteraf;
  • Het na de levering zonder extra kosten laten doorvoeren van eventueel door u gewenste wijzigingen. We bieden dan ook een 100% tevredenheidsgarantie!
  • Na de levering vragen of onduidelijkheden? We staan altijd voor u klaar.​

Dat allemaal bij de prijs inbegrepen!​ Meer weten over het laten opstellen van distributieovereenkomsten, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Bel (085-4012440), mail of gebruik de app of chat.​​