fbpx
UITSTEKEND

Distributieovereenkomst

Distributieovereenkomst

Een distributieovereenkomst stelt u als ondernemer in staat om anderen in te schakelen bij de distributie van uw producten. In deze overeenkomst staan de afspraken en bepalingen tussen een leverancier en een wederverkoper die aangesteld wordt als distributeur.

De overeenkomst bevat belangrijke bepalingen die beide partijen in staat stellen om zorgeloos te blijven ondernemen. Hierbij kunt u denken aan wederzijdse exclusiviteit, afnameverplichtingen en de eventuele be√ęindigingsbedingen.

Heeft de overeenkomst betrekking op software en/of online diensten, dan spreekt men veelal van een resellerovereenkomst.

Opstellen van een distributieovereenkomst

Het laten opstellen van dit soort overeenkomsten betreft echt maatwerk. Distributieovereenkomsten worden namelijk niet door de wet beschreven en de precieze inhoud van de overeenkomsten kunnen erg divers zijn. Maatwerk Jurist is specialist op het gebied van het opstellen van op maat gemaakte overeenkomsten en is u hiermee graag van dienst. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel ons voor meer informatie.