Distributieovereenkomst

Een distributieovereenkomst stelt u als ondernemer in staat om anderen in te schakelen bij de distributie van uw producten. In deze overeenkomst staan de afspraken en bepalingen tussen een leverancier en een wederverkoper die aangesteld wordt als distributeur.

De overeenkomst bevat belangrijke bepalingen die beide partijen in staat stellen om zorgeloos te blijven ondernemen. Hierbij kunt u denken aan wederzijdse exclusiviteit, afnameverplichtingen en de eventuele beëindigingsbedingen.

Heeft de overeenkomst betrekking op software en/of online diensten, dan spreekt men veelal van een resellerovereenkomst.

Opstellen van een distributieovereenkomst

Het laten opstellen van dit soort overeenkomsten betreft echt maatwerk. Distributieovereenkomsten worden namelijk niet door de wet beschreven en de precieze inhoud van de overeenkomsten kunnen erg divers zijn. Maatwerk Jurist is specialist op het gebied van het opstellen van op maat gemaakte overeenkomsten en is u hiermee graag van dienst. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel ons voor meer informatie.

Ga naar de hoofdpagina voor onze werkwijze en extra services.

Bel 085-4012440. Meteen kosteloos en vrijblijvend een jurist aan de lijn voor meer informatie.

Vrijblijvende offerte aanvragen

“Al bijna 11 jaar werken we dagelijks aan het opstellen, controleren en verbeteren van uiteenlopende soorten overeenkomsten. Maatwerk, kwaliteit, een persoonlijke benadering en service staan daarbij voor ons hoog in het vaandel.”

Inhoud distributieovereenkomst

Ondanks het maatwerkkarakter van dit soort overeenkomsten, behandelen de meeste distributieovereenkomsten in elk geval de volgende onderwerpen:

  • Duur van de overeenkomst;
  • Afnameverplichtingen;
  • Eventuele exclusiviteit;
  • Eventuele promotieverplichtingen;
  • Beëindigingsbedingen.

Verschil agentuurovereenkomst en distributieovereenkomst

Het grote verschil met een agentuurovereenkomst is dat bij laatstbedoelde overeenkomsten een handelsagent overeenkomsten tot stand brengt tussen de leverancier en afnemers. Bij een distributieovereenkomst worden de producten direct vanaf de leverancier gekocht en de distributeur verhandelt deze vervolgens voor eigen rekening en risico. Wilt u meer weten over een agentuurovereenkomst of kunnen wij u verder ergens mee assisteren, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Waarom Maatwerk Jurist?

  • Volledig op maat opgesteld door een daartoe gekwalificeerde jurist (meester in de rechten) met meer dan 10 jaar ervaring;
  • Betaal pas achteraf;
  • Het na de levering zonder extra kosten laten doorvoeren van eventueel door u gewenste wijzigingen. We bieden dan ook een 100% tevredenheidsgarantie!
  • Na de levering vragen of onduidelijkheden? We staan altijd voor u klaar.​

Dat allemaal bij de prijs inbegrepen!​ Meer weten over het laten opstellen van distributieovereenkomsten, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Bel (085-4012440), mail of gebruik de app of chat.​​