fbpx
UITSTEKEND

Opdrachtovereenkomst

Opdrachtovereenkomst

Bij een opdrachtovereenkomst opstellen leggen een opdrachtgever en opdrachtnemer de afspraken vast omtrent de door de opdrachtnemer, bijvoorbeeld een ZZP’er, te verrichten werkzaamheden en/of te verlenen diensten. Daarin worden, als de opdrachtnemer een ZZP’er is, ook regels opgenomen om te voorkomen dat de samenwerking tussen de opdrachtgever en opdrachtnemer als een arbeidsovereenkomst wordt beschouwd (fictief dienstverband).

Naast het voorkomen van eventuele negatieve fiscale gevolgen bij de belastingdienst, worden in een opdrachtovereenkomst de afspraken over de werkzaamheden en/of diensten vastgelegd, alsook belangrijke bepalingen over aansprakelijkheid en vrijwaring. Op deze manier beperkt u uw fiscale en materiële risico’s, zodat beide partijen met een gerust hart kunnen samenwerken.

Een opdrachtovereenkomst biedt u extra op maat gemaakte bescherming tegen eventuele onvoorziene (fiscale) risico’s. Vaak wordt een opdrachtovereenkomst gebruikt in combinatie met algemene voorwaarden. Dit is het geval als de opdrachtovereenkomst voor meerdere opdrachten wordt gebruikt. In een opdrachtovereenkomst regelt men dan de per opdracht verschillende afspraken, zoals de beschrijving van de opdracht en het honorarium, en in de algemene voorwaarden de standaardafspraken die voor elke opdracht gelden.  Klik hier voor meer informatie over het opstellen van algemene voorwaarden.

opdrachtovereenkomst opstellen

Opdrachtovereenkomst opstellen

Wij zijn specialist op het gebied van het opstellen van op maat gemaakte overeenkomsten. Wij hanteren daarvoor een vaste prijs. Deze is echter afhankelijk van de aard van de samenwerking tussen opdrachtnemer en opdrachtgever. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel ons voor meer informatie.

“Al meer dan 10 jaar werken we dagelijks aan het opstellen, controleren en verbeteren van uiteenlopende soorten overeenkomsten. Maatwerk, kwaliteit, een persoonlijke benadering en service staan daarbij voor ons hoog in het vaandel.”