fbpx
UITSTEKEND

Overeenkomst opstellen


Onze expertise

Wij zijn gespecialiseerd in het opstellen van uiteenlopende soorten overeenkomsten. Met recht kunnen we zeggen dat we een echte expert zijn op dit gebied. Bij ons bent u zeker van een maatwerkcontract dat exact aansluit op uw situatie en wensen. Bovendien leveren we een all-in service.

Ontvang binnen 1 uur gratis een vrijblijvende offerte met een vaste, scherpe prijs, of bel geheel vrijblijvend om over de gewenste overeenkomst te overleggen.


Hoe werkt het?

 • Bel (085-4012440) tijdens kantoortijd geheel kosteloos en vrijblijvend om over de gewenste overeenkomst te overleggen. In plaats daarvan kunt u de gewenste overeenkomst ook beschrijven bij uw offerteaanvraag via deze website.
 • Na uw akkoord op de offerte zijn we ongeveer 1 à  1½ uur bezig om op basis van uw eerste informatie een grondige eerste analyse van de gewenste overeenkomst en uw situatie te maken.
 • Bij uw akkoord op de offerte kiest u voor een telefonische intake of een intake per e-mail. In geval van een intake per e-mail, ontvangt u de resultaten van ons vooronderzoek (vorige stap) binnen een werkdag in de vorm van een klantspecifieke vragenlijst met goed doordachte vragen. In geval van een telefonische intake biedt het verrichte vooronderzoek van de vorige stap ons de aanknopingspunten voor de telefonische intake. Ook een combinatie van beantwoorden van de vragenlijst per e-mail en een telefonische intake is mogelijk. U kunt de vragenlijst eerst (zoveel mogelijk) beantwoorden, waarna we een telefonische intake plannen om e.e.a. door te nemen of te nuanceren.
 • Zowel in geval van een telefonische intake als een intake per e-mail, bedraagt uw totale tijdsbesteding vaak niet meer dan 20 tot 30 minuten.

Met onze zorgvuldige werkwijze zorgen wij voor een duidelijke overeenkomst die volledig aan uw wensen voldoet en optimale bescherming biedt tegen specifieke risico’s.

All-in Service

 • Vragen stellen, overleg en aanpassingen zoveel u wilt.
 • Is uw overeenkomst voor vaker gebruik bestemd en wilt u op langere termijn uw overeenkomst laten aanpassen? Kleine wijzingen voeren we gratis door, zo vaak u wilt.
 • Gratis advies bij onverhoopte geschillen met uw wederpartij.

Overige informatie

 • Intake en opstellen door gespecialiseerde jurist (meester in de rechten) +12 jaar ervaring;
 • Vaste prijs. Nooit extra kosten;
 • Levering meestal binnen 5 dagen;
 • Facturering pas na levering (betalingstermijn 14 dagen);
 • Nog meer juridische documenten nodig? Bel ons voor een eerlijk advies over welke documenten u werkelijk nodig hebt.
 • Klanten waarderen ons met een 9,6

Wij stellen onder meer de volgende overeenkomsten op:

Ook andere soorten overeenkomsten stellen wij op, ook voor particulieren. Neem contact op voor meer informatie. Ons kantoor is gespecialiseerd in handelsovereenkomsten en -voorwaarden. Dat betekent dat wij een breed scala aan overeenkomsten, maar niet alle type overeenkomsten opstellen. De volgende overeenkomsten stellen wij in elk geval NIET op: aandeelhoudersovereenkomsten, vennootschapscontracten, maatschapscontracten, arbeidsovereenkomsten, verwerkersovereenkomsten en franchisecontracten.

Professioneel en deskundig maatwerk voor een vaste, scherpe prijs

Het opstellen van een overeenkomst is altijd maatwerk; de inhoud van een overeenkomst is immers afhankelijk van de soort overeenkomst en de vast te leggen afspraken. Wij geloven dan ook niet in contractgeneratoren, maar in persoonlijke aandacht voor de specifieke afspraken die u wilt vastleggen in de op te stellen overeenkomst. 

Het opstellen van een op maat te maken overeenkomst kan bij ons tegen een scherp tarief. Wij werken uitsluitend met vaste prijzen.

Wij staan bekend om onze inzet, betrokkenheid en bereidheid om optimaal mee te denken over de inhoud van uw overeenkomst. Naast onze nauwkeurige manier van werken bij het opstellen van uw overeenkomst, onderscheiden we ons door extra bij de prijs inbegrepen services te leveren. Vraag voor het opstellen van uw overeenkomst een vrijblijvende offerte aan met een vaste en scherpe prijs. Dat kan via het contactformulier verderop deze pagina of neem telefonisch, via WhatsApp of de chat contact met ons op.

Onze voordelen

 • Optimaal maatwerk dat aan al uw wensen voldoet;
 • Op te stellen door een in het contractenrecht gespecialiseerde jurist (meester in de rechten);
 • Vaste prijs;
 • Direct contact met de jurist die uw overeenkomst opstelt;
 • Efficiënte intake, per e-mail of telefonisch;
 • Levering meestal binnen 5 dagen;
 • Inclusief onbeperkt aantal revisierondes;
 • Inclusief adviesverlening;
 • Inclusief nazorg;
 • Achteraf betalen.

Nauwkeurige intake overeenkomst opstellen

Voor het opstellen van een correcte op maat te maken overeenkomst is een volledig inzicht nodig in de beoogde afspraken die u wilt vastleggen in de op te stellen overeenkomst. Zodoende kan tevens worden beoordeeld met welke aanvullende contractuele regels rekening moet worden gehouden om een volledig sluitende overeenkomst te kunnen opstellen. Bij de keuze van een juridisch adviesbureau voor het opstellen van uw overeenkomst, is het daarom raadzaam te letten op de wijze waarop en nauwkeurigheid waarmee de intake plaatsvindt. In kwaliteit zit wel degelijk verschil.

Met meer dan tien jaar ervaring met het opstellen van overeenkomsten, verrichten wij op basis van de door u bij de offerteaanvraag verstrekte informatie, zorgvuldig vooronderzoek naar de gewenste afspraken die u wilt vastleggen in de op te stellen overeenkomst. Naar aanleiding van dit vooronderzoek inventariseren we welke verdere informatie we van u nodig hebben om uw overeenkomst op te stellen. U ontvangt daarvoor vervolgens een speciaal voor u opgestelde klantspecifieke vragenlijst. Deze vragenlijst kan per e-mail worden beantwoord of telefonisch met u worden doorlopen. Dit kost doorgaans niet langer dan 30 minuten van uw tijd. Anders dan wanneer een intake plaatsvindt aan de hand van een onvoorbereid telefoongesprek of een online vragenlijst, sluit uw overeenkomst met onze werkwijze niet alleen naadloos aan op uw wensen, maar weet u ook zeker dat u tegenover de wederpartij aan alle wettelijke eisen voldoet.

Waarom een overeenkomst laten opstellen?

Met een zorgvuldig opgestelde overeenkomst bent u volledig op de hoogte van uw rechten en verplichtingen. Wij kunnen u helpen bij het opstellen van een op maat gemaakte overeenkomst. Op die manier bent u verzekerd van goed doordachte en juridisch bindende afspraken. Een correct opgestelde overeenkomst helpt geschillen te voorkomen en op te lossen als deze toch ontstaan. Het overeenkomst is vaak het eerste document dat wordt geraadpleegd wanneer een conflict dreigt. Bij veranderingen in de omstandigheden of wanneer er een geschil optreedt, speelt een goed opgestelde overeenkomst een belangrijke rol in de juridische positie en onderhandelingspositie van partijen. Het is daarom van groot belang om bij het opstellen van een overeenkomst de juiste opbouw en formuleringen te gebruiken. Een overeenkomst moet niet alleen voldoen aan de wet, maar met een overeenkomst kunnen ook uitzonderingen op de wet worden gemaakt. Er is dan sprake van zogenoemd regelend recht in plaats van dwingend recht. Daarnaast komt het ook voor dat een situatie niet expliciet in de wet is geregeld en daarom verder moeten worden uitgewerkt in een overeenkomst.

Een overeenkomst en de wet

In de wet is de totstandkoming van overeenkomsten geregeld in artikel 6:217 van het Burgerlijk Wetboek. Indien sprake is van een aanbod van de ene partij dat door de andere partij wordt aanvaard, komt een overeenkomst tussen deze twee partijen tot stand.

Een overeenkomst komt vormvrij tot stand, tenzij de wet voor een specifiek geval anders voorschrijft. Deze tenzij-uitzonderingen komen niet veel voor. Dat wil zeggen dat een overeenkomst ook mondeling tot stand kan komen. Natuurlijk is dat wel zo handig; in een supermarkt bijvoorbeeld hoeft dan geen schriftelijke overeenkomst bij de kassa te worden ondertekend bij de aankoop van boodschappen.

Een overeenkomst opstellen is meestal dus niet verplicht, maar niet elke situatie leent zich ervoor om zaken niet op papier te zetten. De inhoud van een mondelinge overeenkomst is moeilijk te bewijzen, wat tot geschillen kan leiden en tot bewijsproblemen bij het oplossen van geschillen. Om deze reden stelt men vaak een schriftelijke overeenkomst op.

Als men een schriftelijke overeenkomst opstelt, moet men wel opletten dat de schriftelijke overeenkomst geen bepalingen bevat die strijden met dwingende wetgeving. Dat is wetgeving waarvan contractueel niet mag worden afgeweken. Voor een aantal type overeenkomsten is sprake van dwingende wetgeving, soms ver gaand, bijvoorbeeld als sprake is van een consumentenkoop, en soms minder ver gaand omdat het slechts om een enkele wetsregel gaat.

Waaraan moet een goede overeenkomst in elk geval voldoen?

Een overeenkomst dient zekerheid te geven. Op een waterdichte overeenkomst kunnen partijen terugvallen als een conflict ontstaat. Daarom moeten de bepalingen in een overeenkomst duidelijk en begrijpelijk zijn en moet een overeenkomst volledig zijn zodat alle mogelijke situaties zijn ondervangen.

Bel voor een vrijblijvende prijsopgave of vraag een vrijblijvende offerte aan via deze website.