Beheerovereenkomst

Een beheerovereenkomst wordt veelal gebruikt bij het beheer van onroerend goed. Zoals de naam al doet vermoeden, staan in deze overeenkomst de afspraken tussen de beheerder en de eigenaar van de zaak of zaken die beheerd (gaan) worden. Op deze manier geeft de eigenaar het beheer van zijn onroerend goed uit handen. Dit kan nogal wat kopzorgen schelen, zoals wat betreft het onderhoud en het innen van de huurgelden.

Een aantal gebruikelijke bepalingen die in een beheerovereenkomst staan zijn: de vergoeding die de beheerder ontvangt, de werkzaamheden die de beheerder uitvoert en de duur van de overeenkomst.

Een beheerovereenkomst biedt u als eigenaar en/of als beheerder op maat gemaakte bescherming tegen eventuele onvoorziene omstandigheden. Als het beheer meerdere woningen omvat, kan er nog steeds gebruikt worden gemaakt van één beheerovereenkomst. Binnen de overeenkomst dient dan wel goed beschreven te staan waarop het beheer betrekking heeft.

Beheerovereenkomst opstellen

De diversiteit in de inhoud van een beheerovereenkomst zorgt ervoor dat het laten opstellen van dit soort overeenkomsten puur maatwerk is. Om u als eigenaar en/of als beheerder goed in te dekken, is het van belang om de verschillende bepalingen goed zwart op wit te hebben. Dit soort overeenkomsten dienen dan ook te worden opgesteld door een daartoe gekwalificeerde jurist.

Hiermee zijn we u graag van dienst. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel ons voor meer informatie.

Ga naar de hoofdpagina voor onze werkwijze en extra services.

Bel 085-4012440. Meteen kosteloos en vrijblijvend een jurist aan de lijn voor meer informatie.

Vrijblijvende offerte aanvragen

“Al bijna 11 jaar werken we dagelijks aan het opstellen, controleren en verbeteren van uiteenlopende soorten overeenkomsten. Maatwerk, kwaliteit, een persoonlijke benadering en service staan daarbij voor ons hoog in het vaandel.”

Inhoud van een beheerovereenkomst

Alhoewel de inhoud van dit soort overeenkomsten altijd maatwerk betreft en deze per samenwerking en pandtype verschilt, zijn er een aantal bepalingen die vaak terugkomen in een beheerovereenkomst:​​​

  • De duur van de samenwerking;​
  • Afspraken m.b.t. het onderhoud;​
  • Honorarium van de beheerder en de betalingsvoorwaarden;​
  • Financiële en administratieve taken;
  • Additionele dienstverlening.

Waarom Maatwerk Jurist?

  • Volledig op maat opgesteld door een daartoe gekwalificeerde jurist (meester in de rechten) met meer dan 10 jaar ervaring;
  • Betaal pas achteraf;
  • Geen uurtarief, maar een vaste all-in prijs;
  • Het na de levering laten doorvoeren van eventueel door u gewenste wijzigingen. Wij bieden dan ook een 100% tevredenheidsgarantie!
  • Na de levering vragen of onduidelijkheden? We staan altijd voor u klaar.​

Meer weten over het laten opstellen van beheerovereenkomsten of over onze werkwijze, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Bel (085-4012440), mail of gebruik de app of chat.​