Dealerovereenkomst

Een dealerovereenkomst stelt u als ondernemer in staat om door u geselecteerde dealers uw producten te laten doorverkopen. In deze overeenkomst worden de afspraken geregeld die gelden tussen leveranciers en wederverkopers.

Een dealerovereenkomst bevat belangrijke bepalingen die beide partijen in staat stellen om zorgeloos te blijven ondernemen. Hierbij kunt u denken aan wederzijdse exclusiviteit, afnameverplichtingen en de eventuele beëindigingsbedingen.

Heeft de overeenkomst betrekking op software en/of online diensten, dan spreekt men veelal van een resellerovereenkomst.

Opstellen van een dealerovereenkomst

Het laten opstellen van dealerovereenkomsten is altijd maatwerk. Dealerovereenkomsten worden namelijk niet door de wet geregeld en de precieze inhoud van dealerovereenkomsten kan erg divers zijn. Wij zijn specialist op het gebied van het opstellen van op maat gemaakte overeenkomsten en zijn u met het opstellen van uw specifieke dealerovereenkomst graag van dienst. Voor een vrijblijvende prijsopgave kunt u onderstaand contactformulier invullen met een (korte) beschrijving van de beoogde samenwerking tussen de leverancier en dealers en uw eventuele verdere specifieke wensen. Als u vervolgens akkoord gaat met de vrijblijvende offerte, wordt een klantspecifieke vragenlijst voor u opgesteld waarmee we de verdere details gaan inventariseren. Deze vragenlijst kunt u vervolgens per e-mail of telefonisch beantwoorden.

Maak vandaag nog kennis met onze deskundige en unieke aanpak en vul onderstaand contactformulier in voor een vrijblijvende offerte of bel 085-4012440mail of gebruik de app of chat. Ook voor een gratis adviesgesprek kunt u telefonisch contact opnemen. ​Lees onder het contactformulier meer informatie over de inhoud van dealerovereenkomsten.

Inhoud

Ondanks het maatwerkkarakter van dealerovereenkomsten, behandelen de meeste dealerovereenkomsten in elk geval de volgende onderwerpen:

 • Duur van de overeenkomst;
 • Afnameverplichtingen;
 • Eventuele exclusiviteit;
 • Eventuele promotieverplichtingen;
 • Prijs en betalingsvoorwaarden;
 • Aansprakelijkheid;
 • Beëindigingsbedingen.

Verschil agentuurovereenkomst en dealerovereenkomst

Het grote verschil met een agentuurovereenkomst is dat bij laatstbedoelde overeenkomsten een handelsagent overeenkomsten tot stand brengt tussen de leverancier en afnemers. Bij een dealerovereenkomst worden de producten direct vanaf de leverancier gekocht en de dealer verhandelt deze vervolgens voor eigen rekening en risico. Wilt u meer weten over een agentuurovereenkomst of kunnen wij u verder ergens mee assisteren, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Waarom Maatwerk Jurist?

 • Volledig op maat opgesteld door een daartoe gekwalificeerde jurist (meester in de rechten) met meer dan 10 jaar ervaring;
 • Betaal pas achteraf;
 • Het na de levering zonder extra kosten laten doorvoeren van eventueel door u gewenste wijzigingen. We bieden dan ook een 100% tevredenheidsgarantie!
 • Na de levering vragen of onduidelijkheden? We staan altijd voor u klaar.​

Dat allemaal bij de prijs inbegrepen!​ Meer weten over het laten opstellen van dealerovereenkomsten, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Bel (085-4012440), mail of gebruik de app of chat.​​