Huurovereenkomst

Huurovereenkomsten die wij opstellen zijn overeenkomsten tussen huurders en verhuurders van roerende goederen, zoals auto’s, installaties, machines, bouwmaterialen e.d. Middels een dergelijke overeenkomst kunt u verschillende afspraken vastleggen, zoals de huurprijs, hoogte van de borg en afspraken over tijdig onderhoud en herstel van het gehuurde. Tevens wordt in een huurovereenkomst bepaald of het om tijdelijke huur gaat of om huur voor onbepaalde tijd.

Op het internet kunt u diverse voorbeelden en ‘gepersonaliseerde’ modelovereenkomsten vinden. Nadeel daarvan is dat deze huurovereenkomsten vaak overmatig veralgemeniseerd zijn en niet zijn afgestemd op uw specifieke situatie. Belangrijk is om na te gaan welk huurcontract het beste past bij uw situatie past.

Huurovereenkomst laten opstellen

In tegenstelling tot voorbeeld- en modelovereenkomsten bieden op maat gemaakte huurovereenkomsten, opgesteld door een daartoe gekwalificeerde jurist, u extra bescherming door alle voor u relevante bepalingen in de huurovereenkomst op te nemen.

Wij zijn specialist in het opstellen van op maat gemaakte overeenkomsten en hanteren daarvoor een vaste prijs. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel ons voor meer informatie.

Ga naar de hoofdpagina voor onze werkwijze en extra services.

Bel 085-4012440. Meteen kosteloos en vrijblijvend een jurist aan de lijn voor meer informatie.

Vrijblijvende offerte aanvragen

“Al bijna 11 jaar werken we dagelijks aan het opstellen, controleren en verbeteren van uiteenlopende soorten overeenkomsten. Maatwerk, kwaliteit, een persoonlijke benadering en service staan daarbij voor ons hoog in het vaandel.”

Inhoud van een huurovereenkomst

Hoewel huurovereenkomsten overwegend maatwerk bevatten, zijn er een aantal bepalingen die daarin vaak terugkomen, namelijk;

  • De aard van het gehuurde;
  • De huurprijs;
  • De aansprakelijkheid van de (ver)huurder;
  • Wijze en moment(en) van betaling;
  • Afspraken over het onderhoud en herstel van het gehuurde;
  • Gebruiksvoorschriften ten aanzien van het gehuurde;
  • Hoogte van de eventuele borg.​​​

​Meer weten over het laten opstellen van huurovereenkomsten of over onze werkwijze, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen. Bel (085-4012440), mail of gebruik de app of chat.​