Leveringsvoorwaarden opstellen

Op zoek naar professioneel en deskundig maatwerk? Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in specifiek het opstellen van algemene voorwaarden (waaronder leveringsvoorwaarden mede begrepen*). Wij staan bekend om onze inzet, betrokkenheid en bereidheid om optimaal mee te denken over uw bedrijfsbelangen.

Voor het opstellen van uw leveringsvoorwaarden (ook wel verkoopvoorwaarden genoemd) kunt u bij ons kiezen uit twee formats: ‘Full service maatwerk’ of ‘Regel het zelf onlineSelecteer hieronder het gewenste format.

* ‘Leveringsvoorwaarden’/ ‘verkoopvoorwaarden’ zijn ‘algemene voorwaarden’. Het onderscheid in terminologie heeft te maken met het type bedrijfsvoering. Naast leveringsvoorwaarden hebt u dus ook niet nog eens algemene voorwaarden nodig of omgekeerd.

algemene voorwaarden opstellen

Full service maatwerk 

 • Optimaal maatwerk, specifiek voor uw onderneming opgesteld door een in het contractenrecht gespecialiseerde jurist (meester in de rechten);
 • Vaste prijs: € 299,-*;
 • Efficiënte intake, per e-mail of telefonisch;
 • Inclusief toelichting en instructie Naast uw leveringsvoorwaarden ontvangt u een toelichting en instructie. Belangrijk is uiteraard dat u weet hoe u uw leveringsvoorwaarden moet hanteren om ze van toepassing te laten zijn en op welke andere zaken u moet letten bij het gebruik van uw voorwaarden.;
 • Inclusief onbeperkt aantal revisierondesDoor onze nauwkeurige aanpak en meer dan 10 jaar ervaring in het opstellen van leveringsvoorwaarden en contracten, is vrijwel elke eerste levering meteen volledig naar wens van onze opdrachtgevers, waardoor we zonder extra kosten, onbeperkte revisierondes kunnen aanbieden. Wij bieden dan ook een 100% tevredenheidsgarantie.;
 • Inclusief adviesverleningWanneer u in de toekomst advies nodig hebt dat verband houdt met uw leveringsvoorwaarden, kunt u altijd contact opnemen voor kosteloze behandeling van uw vraagstuk.;
 • Inclusief nazorgBij toekomstige geschillen met klanten/opdrachtgevers, kunt u altijd contact opnemen voor kosteloze behandeling van uw vraagstuk. Ook aanpassing van uw leveringsvoorwaarden als gevolg van kleine toekomstige veranderingen in uw bedrijfsvoering, worden kosteloos verwerkt. Bij ons kiest u dus voor optimale service voor een eenmalige vaste prijs.;
 • Juridisch waterdichte leveringsvoorwaarden;
 • Voldoet aan meest recente wetgeving;
 • Levering meestal binnen 5 dagen;
 • Achteraf betalen.

* In zeer uitzonderlijke gevallen hanteren wij een hoger tarief voor bedrijven die langere leveringsvoorwaarden nodig hebben. Vraag daarom altijd eerst een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen

Regel het zelf online

 • Leveringsvoorwaarden op maat, op basis van een online vragenlijst;
 • Door een jurist (meester in de rechten) opgesteld;
 • Juridisch waterdichte leverings-/ verkoopvoorwaarden;
 • Voldoet aan de meest recente wetgeving;
 • Op werkdagen binnen 24 uur geleverd.

Slechts € 69,- (excl. btw)

Ga naar >> Regel het zelf online

leveringsvoorwaarden opstellen

Wat anders dan productverkoop? Bekijk ons overige aanbod.

Starter? Heb ik nog meer documenten nodig?

Bent u starter en vraag u zich af of u naast leveringsvoorwaarden nog meer documenten nodig hebt? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie. Wij bieden geen standaardpakketten met bijvoorbeeld leveringsvoorwaarden + verwerkersovereenkomst + privacy policy + disclaimer. De meeste ondernemingen hebben niet al deze documenten nodig. Informeer bij ons voor een eerlijk advies.

Wie is Maatwerk Jurist?

Wij zijn een juridisch adviesbureau dat gespecialiseerd is in het opstellen van algemene voorwaarden, (waaronder leveringsvoorwaarden tevens begrepen), overeenkomsten en andere juridische documenten, zoals disclaimers en privacyverklaringen.

Leveringsvoorwaarden opstellen: Full service maatwerk vs. Regel het zelf online

Voor klanten die geen extra eigen inbreng hebben voor in hun leveringsvoorwaarden, kunnen we leveringsvoorwaarden voor een klein bedrag opstellen via onze Regel-het-zelf-online-service. Het bijzondere van deze service is dat uw leveringsvoorwaarden niet door een online generator worden gemaakt, maar persoonlijk door een jurist. In de online service is dan ook ruimte voor open vragen zodat uw leveringsvoorwaarden ook op uw antwoorden daarop kunnen aansluiten.

>>Regel het zelf online

Full service maatwerk

In het kader van full service maatwerk onderscheiden we ons door ons volledig en nauwkeurig te verdiepen in uw beroeps- of bedrijfsvoering en uw eigen wensen en belangen. Onze nauwkeurige werkwijze is vergelijkbaar met de traditionele werkwijze van advocatenkantoren, echter profiteert u bij ons van veel lagere tarieven. Door middel van een persoonlijke benadering stellen wij uw leveringsvoorwaarden op. Bovendien leveren wij kosteloos extra services. Wij staan voor helderheid en werken uitsluitend met vaste prijsafspraken. Wij leveren ècht maatwerk, opgesteld door een jurist die zich optimaal verdiept in uw bedrijfsvoering!

​(NB. leveringsvoorwaarden worden soms ook gewoon “algemene voorwaarden” of “webwinkelvoorwaarden” genoemd. Dit zijn synoniemen. U hebt bijvoorbeeld niet én leveringsvoorwaarden én algemene voorwaarden nodig; het betreft, afhankelijk van de aard van uw producten- en/of dienstenaanbod, slechts een onderscheid dat wordt gemaakt in het spraakgebruik.)

Algemene voorwaarden op maat laten opstellen

Leverings-/verkoopvoorwaarden op maat laten opstellen

Webwinkelvoorwaarden op maat laten opstellen

Gebruiksvoorwaarden op maat laten opstellen

Onze andere diensten

Bij ons kunt u ook terecht voor het herzien of controleren van uw huidige leveringsvoorwaarden, het opstellen van maatwerkovereenkomsten, privacyverklaringen en disclaimers.

Overeenkomsten op maat laten opstellen

Wat zijn leveringsvoorwaarden?

Leveringsvoorwaarden zijn contractuele bepalingen bij de overeenkomsten die een onderneming sluit met haar klanten. Het laten opstellen van leveringsvoorwaarden is van belang om uw onderneming te beschermen tegen aansprakelijkheid. Bovendien zijn leveringsvoorwaarden handig omdat u dan niet steeds met iedere individuele klant hoeft te onderhandelen over de afspraken bij een overeenkomst.

Afhankelijk van het type bedrijfsvoering, zijn relevante onderwerpen voor in leveringsvoorwaarden onder meer:

 • de beperking en uitsluiting van aansprakelijkheid;
 • de (vrijwaring)verplichtingen van klanten;
 • de leveringsvoorwaarden;
 • de betrokkenheid van derden en de gevolgen voor de aansprakelijkheid;
 • de prijs- en betalingsvoorwaarden;
 • regels bij overmacht;
 • annulering van overeenkomsten;
 • garantie en verval daarvan;
 • klacht- en vervaltermijnen;
 • opschorting en ontbinding van overeenkomsten;
 • eigendomsvoorbehoud;
 • bescherming van intellectuele eigendom;
 • toepasselijk recht en geschilbeslechting.

Zijn leveringsvoorwaarden verplicht?

Leveringsvoorwaarden zijn niet verplicht, echter is het wel verstandig deze te hanteren om de hierboven genoemde redenen. Bovendien kan uw aansprakelijkheidsverzekeraar van u verlangen dat u leveringsvoorwaarden hanteert om verzekerd te zijn (tegen een voordeligere premie).

Kan ik zelf leveringsvoorwaarden opstellen?

Zonder juridische kennis is het lastig om zelf leveringsvoorwaarden op te stellen. Bovendien is dit onverstandig omdat u daardoor per ongeluk en onbedoeld teveel rechten aan uw klanten toekent. Ook loopt u met het zelf opstellen van leveringsvoorwaarden het risico dat uw leveringsvoorwaarden niet volledig zijn of niet voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, met alle risico’s van dien. Laat het opstellen van leveringsvoorwaarden daarom over aan daarin gespecialiseerde juristen.

Hoe moet ik leveringsvoorwaarden gebruiken?

De hoofdregel is dat de leveringsvoorwaarden vóór of bij het tot stand komen van de overeenkomst aan de klant ter hand dienen te worden gesteld. Aan te bevelen is om in uw aanbod, zoals een offerte, te verwijzen naar de toepasselijkheid van de leveringsvoorwaarden en de leveringsvoorwaarden met het aanbod mee te leveren. Indien u een aanbod per e-mail uitbrengt, kunt u de leveringsvoorwaarden in een bijlage toevoegen, terwijl u in het aanbod naar de toepasselijkheid van de voorwaarden verwijst. Indien u een overeenkomst of formulier laat ondertekenen, is het aan te bevelen (ook) op de overeenkomst/het formulier naar de toepasselijkheid van de voorwaarden verwijzen en, indien u de leveringsvoorwaarden niet reeds met het aanbod hebt meegestuurd, de leveringsvoorwaarden met de overeenkomst/het formulier mee te leveren.

Bij overeenkomsten die in een webwinkel worden gesloten, is het aan te bevelen om bij de bestelling een hokje te laten aanvinken, waarmee de klant de leveringsvoorwaarden accepteert. Het is daarbij van belang dat de leveringsvoorwaarden onder een link inzichtelijk zijn en het document eenvoudig op het apparaat van de klant kan worden opgeslagen.