Aanneming van werk

Men spreekt veelal van aanneming van werk als er sprake is van het uitvoeren en opleveren van een ‘werk van stoffelijke aard’. Dit zijn veelal bouwgerelateerde werkzaamheden. Een aannemingsovereenkomst wordt aangegaan tussen een aannemer (uitvoerder) en een eindgebruiker (opdrachtgever) of tussen een hoofdaannemer (opdrachtgever) en onderaannemer (uitvoerder).

Een aantal gebruikelijke bepalingen in een aannemingsovereenkomst zijn de prijs- en betalingsvoorwaarden, de beperking van de aansprakelijkheid en de opleveringsvoorwaarden. De diensten die de aannemer verricht voor de opdrachtgever, worden buiten dienstbetrekking uitgevoerd. Dit houdt in dat er geen sprake is van een arbeidsovereenkomst.

In tegenstelling tot een opdrachtovereenkomst zijn de werkzaamheden in het kader van een aannemingsovereenkomst van stoffelijke aard, terwijl een opdrachtovereenkomst betrekking heeft op andere diensten. Twijfelt u of u een opdrachtovereenkomst of een aannemingsovereenkomst nodig hebt, dan kunt u ons altijd vrijblijvend om advies vragen.

Aannemingsovereenkomst opstellen

De werkzaamheden die onder een aannemingsovereenkomst kunnen vallen zijn erg divers, waardoor er ook veel diversiteit in de precieze invulling van een aannemingsovereenkomst zit. Om u als aannemer of opdrachtgever goed in te dekken, is het van belang om de aannemingsovereenkomst op te laten stellen door een daartoe gekwalificeerde jurist.

Wij zijn u hiermee graag van dienst. Voor een vrijblijvende offerte kunt u onderstaand contactformulier invullen met een (korte) beschrijving van de samenwerking tussen opdrachtgever en aannemer en uw eventuele specifieke wensen. Als u akkoord gaat met de vrijblijvende offerte, wordt een klantspecifieke vragenlijst opgesteld die u per mail kunt beantwoorden of telefonisch met ons kunt doorlopen. Op basis van de van u verkregen informatie, kunnen we het ultieme maatwerk voor u opstellen.

Maak vandaag nog kennis met onze deskundige en unieke aanpak en vul onderstaand contactformulier in voor een vrijblijvende offerte of bel 085-4012440mail of gebruik de app of chat. Ook voor een gratis adviesgesprek kunt u telefonisch contact opnemen. ​

Ik wil een kosteloze en vrijblijvende prijsopgave/ offerte ontvangen:

Inhoud Aannemingsovereenkomst

Hoewel aannemingsovereenkomsten altijd maatwerk zijn, zijn er een aantal bepalingen die in vrijwel elke aannemingsovereenkomst terugkomen, namelijk:

-Inhoud van project;
-Uitvoerings- en opleveringsvoorwaarden;
-Het eventueel inschakelen van een (sub)onderaannemer;
-Ontbinding van de aannemingsovereenkomst;
-Betalingsvoorwaarden;
-Beperking van de aansprakelijkheid.

Verschil opdrachtovereenkomst en aanneming van werk

Zoals eerder vermeld, is het grote verschil met een opdrachtovereenkomst dat een aannemingsovereenkomst betrekking heeft op het realiseren van een werk van stoffelijke aard. Een opdrachtovereenkomst wordt dan ook wel een overeenkomst tot het verrichten van diensten genoemd. Op beide overeenkomsten zijn andere wettelijke regels van toepassing.

Waarom Maatwerk Jurist?

◊ Volledig op maat opgesteld door een daartoe gekwalificeerde jurist (meester in de rechten);
◊ Betaal pas achteraf;
◊ Geen uurtarief, maar een vaste all-in prijs;
◊ Het na de levering laten doorvoeren van eventueel door u gewenste wijzigingen. Wij bieden dan ook een 100% tevredenheidsgarantie!
◊ Na de levering vragen of onduidelijkheden? We staan altijd voor u klaar.​

Meer weten over het laten opstellen van aannemingsovereenkomsten of over onze werkwijze, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Bel (085-4012440), mail of gebruik de app of chat.​